Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@00:59:34 GMT

تأکید بر تقویت و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان در جزیره کیش

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۰۳۶۷

تأکید بر تقویت و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان در جزیره کیش

به گزارش خبرگزاری فارس از کیش، در نشست جعفر آهنگران مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با روسای پردیس های بین المللی کیش دانشگاه صنعتی شریف، پیام نور، علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی تهران و جامع علمی کاربردی که  درسالن اجتماعات این سازمان برگزارشد، شرایط فعلی و برنامه های این دانشگاه ها درجزیره کیش عنوان و راهکارهای تقویت تعاملات درجهت توسعه آموزش عالی و افزایش جذب دانشجویان خارجی و داخلی بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آهنگران در این نشست بر توجه جدی دانشگاه‌های مناطق آزاد به مقوله تجاری‌سازی و بین المللی شدن فعالیت ها تاکید کرد و گفت: خروجی فعالیت شعب بین المللی دانشگاه‌ها درکیش باید به تقویت شتاب دهنده ها و استارت آپ ها، کارآفرینی و توسعه فعالیت‌های دانش بنیان منتهی شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه آموزش باید یادگیری و سطح مهارت‌های شغلی و تخصصی را ارتقا دهد، اظهار داشت: در حال حاضر در بخش‌های دولتی و خصوصی جزیره نیاز به افرادماهر و متخصص داریم که می‌توان با بهره‌گیری صحیح از ظرفیت‌های دانشگاهی این نیاز را برطرف کرد.

وی بر ضرورت آینده‌نگری و انطباق برنامه‌های با نیازهای جزیره کیش تاکید کرد و گفت: ساده‌سازی فرایند ها و ارتقای عملکرد بخش‌های مختلف جزیره کیش بهترین مولفه برای سنجش میزان موفقیت دانشگاه‌ها در تحقق اهداف راهبردی آنهاست.

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش افزود: حضور بیش از 7 هزار دانشجو در جزیره کیش باید فعالیت‌های فرهنگی منطقه را به طرز چشم‌گیری تقویت کرده و فضای فرهنگی جامعه شهری کیش را ارتقا دهد.

آهنگران مشارکت گسترده معاونان سازمان منطقه آزاد کیش در امور دانشگاهی و تعامل با حوزه آموزش عالی رافرصتی ارزشمند برای دانشگاههای جزیره کیش برشمرد و گفت: چنانچه پردیس دانشگاه‌های مختلف کیش برای استفاده بهینه از ظرفیت‌ها، برنامه‌هایی منطبق با نیازها و محور فعالیت‌های منطقه تدوین و اجرا کنند، سازمان منطقه آزاد کیش نیز تمام توان خود را برای توسعه آموزش عالی در این جزیره بکار خواهد گرفت.

داریوش سلیمی معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این نشست، بین‌المللی‌سازی، تنوع رشته ها درمقاطع محتلف و افزایش جذب دانشجویان خارجی را مهم ترین محور فعالیت های دانشگاهی در کیش عنوان کرد و گفت:  حضور شعب بین المللی دانشگاه های مطرح کشور در جزیره کیش فرصت منحصربفردی را برای ایجاد مراودات بین المللی و جذب دانشجوی خارجی درمنطقه ایجاد کرده که باید به شکلی شایسته از آن بهره برد.

وی با اشاره به ابراز تمایل وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و  وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای همکاری‌های مشترک درجزیره کیش در جهت توسعه آموزش عالی و فعالیت های علمی بین المللی اظهار داشت: سازمان منطقه آزاد کیش با انعقاد چندین تقاهم نامه درجهت حمایت از فعالیت دانشگاه‌ها و تحقق اهداف شهر دانشی  تلاش‌های موثری داشته است.

سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه با اشاره به ضرورت توجه جدی دانشگاه‌ها به مهارت آموزی در راستای تحقق اهداف راهبردهای طرح جامع کیش اظهار داشت: طبق سند چشم انداز 1405 سازمان منطقه آزاد کیش، این جزیره به عنوان دروازه کشور برای تعاملات و مراودات بین المللی در عرصه‌های مختلف علمی، فناوری، اقتصادی و گردشگری جایگاه مهمی دارد و دانشگاه‌ها در تثبیت و ارتقای این جایگاه نقش مهمی ایفا می‌کنند.

وی با ابراز خرسندی از تعامل خوب بخش خصوصی با دانشگاه ها در زمینه ایجاد رشته های جدید و تقویت مهارت های شغلی در منطقه گفت: با توجه به اینکه محور اصلی فعالیت ها در کیش گردشگری است باید درحوزه گردشگری سلامت و گردشگری علمی از ظرفیت های منحصر بفرددانشگاهی کیش استفاده کرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به لزوم افزایش رشته های جدید با توجه به نیاز سنجی در منطقه، از افزایش تقاضا برای تحصیل در دانشگاه های کیش در چند سال اخیر خبر داد و اظهار داشت: در برخی رشته ها و مقاطع با تراکم تقاضا مواجه هستیم.

وی ارتقای سطح مهارت‌های شغلی را مرهون حضور موثر دانشگاه‌ها در کیش برشمرد و با تاکید بر اینکه هنوز باید در زمینه استانداردسازی مهارت‌ها تلاش کنیم، گفت: علاوه برتغییر وضعیت جمعیتی کیش و افزایش شمار جمعیت دانشجویی منطقه، توسعه فعالیت های دانشگاهی، فارغ التحصیلان دانشگاه های کیش را برای سکونت دائم در این منطقه ترغیب کرده است.

لازم به ذکراست افزایش کمی و کیفی فعالیت های پردیس های بین المللی کیش، برگزاری دو همایش بزرگ بین المللی با همکاری پردیس بین الملل کیش دانشگاه های علوم پزشکی شیراز و تهران، افزایش رشته های دانشگاهی به ویژه درمقاطع دکترا، نیازسنجی برای ایجاد رشته های جدید مهارتی و تخصصی منطبق با فضای کسب و کار جزیره، تخصیص امکانات و اعمال سیاست های حمایتی و تشویقی از سوی سازمان منطقه آزاد کیش برای توسعه فضاهای دانشگاهی و رونق فعالیت ها، توسعه گردشگری سلامت و گردشگری علمی و استفاده بهینه از ظرفیت دانشگاه های کیش برای استانداردسازی برخی فعالیت های اقتصادی و عمرانی ازجمله مواردی بود که روسای دانشگاه ها در این نشست عنوان کردند. 

انتهای پیام/88060

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش جزیره کیش توسعه کیش سازمان منطقه آزاد کیش دانشگاه ها بین المللی آموزش عالی فعالیت ها جزیره کیش مهارت ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۰۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین شکری*، طی یادداشتی مأموریت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری را پیگیری بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دانست.

متن یادداشت به شرح زیر است؛

« حوزه حمل‌ونقل سهم قابل‌توجهی از توسعه اشتغال و رونق اقتصادی هرکشور را به خود اختصاص داده است. ما در ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری مأموریت داریم تا در بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه را پیگیری کنیم و درحوزه‌های مرتبط نظیر خودروهای الکتریکی واحتراقی، طراحی وساخت هواپیما، بالگرد، پهپاد، تجهیزات فرودگاهی، ماهواره و ماهواره‌بر، شناور، واگن مترو و... در تعامل و هم‌افزایی با دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط مشارکت کنیم.

از جمله برنامه‌های ستاد می‌توان به ایفای نقش حداکثری در توسعه زیست‌بوم نوآوری، فناوری و ایجاد ظرفیت و برنامه‌ریزی برای ارتقای سهم اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با رویکرد مشارکت حداکثری ذی‌نفعان خصوصی و دولتی، تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی جهت بهینه‌سازی و تنوع‌بخشی به سبد حوزه صنعت حمل‌و‌نقل کشور و حل نیازهای این حوزه با تمرکز بر داخلی‌سازی اقلام راهبردی و ارزبر، ارائه برنامه و پیاده‌سازی پروژه‌های اقتصادمحور، پیشران و راهبردی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با کلیه نهادهای حاکمیتی، سازمان‌های مرتبط دولتی و بازیگران بخش خصوصی با نگاه بلندمدت اشاره کرد.

در افق پیش روی ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی در زمینه خودرو، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه با راهکارهای فناورانه به‌ویژه دربخش صنعت حمل‌و‌نقل الکتریکی و خودران از دغدغه‌های اصلی به‌شمار می‌رود. همچنین ارتقای مشارکت نخبگان در شناسایی و حل مسائل حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با همکاری تنگاتنگ سایر ارکان تصمیم‌ساز، تصمیم‌گیر و اجرایی دولتی و خصوصی، هم‌افزایی فعالیت‌های مرتبط با حوزه هوایی و هوانوردی و نظارت بر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان صنایع مربوط در سطح کشور از جمله برنامه‌های ستاد خواهد بود.»

* دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌ و‌ نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسلامی: اقتصاد دانش‌بنیان موجب زایش فناوری می‌شود
  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • رویداد صدرا اتفاق تحسین‌برانگیز دانشگاه آزاد است
  • تبدیل جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری
  • نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح بین المللی
  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری