Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: در حال حاضر با تمامی دانشگاه های مطرح به همکاری روشمند رسیده ایم و بنا داریم با بهره گیری از ظرفیت های مشترک و مورد علاقه طرفین، کیش را به قطب و هاب علمی منطقه خلیج فارس و خاورمیانه تبدیل کنیم.

به گزارش پول نیوز، تفاهم نامه توسعه و ارتقاء همکاری های علمی، پژوهشی و فناورانه میان سازمان منطقه آزاد کیش و دانشگاه تربیت مدرس به امضاء رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  طی تفاهم نامه، طرفین بر همکاری های گسترده و متنوع علمی، آموزشی، پژوهشی و نوآورانه در منطقه آزاد کیش با هدف تبدیل این جزیره به هاب علمی و دانشگاهی منطقه تاکید کردند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس در این دیدار با ابراز خرسندی از رویکرد مبتکرانه کیش در طراحی ساز و کارهای خردمندانه برای نیل به توسعه پایدار گفت: دانشگاه تربیت مدرس از سال 1361 با ماموریت تامین نیروی مدرس دانشگاه های کشور در شرایطی که بخاطر تغییرات سیاسی، خلا استاد در دانشگاه ها محسوس بود، تشکیل شد و در 4 دهه گذشته از رشد و توسعه بسیار خوبی برخوردار شده است.
محمدتقی احمدی افزود: این دانشگاه پس از فراز و فرودهای فراوان و خط شکنی های حساب شده، اکنون در جایگاه علمی مطلوبی در داخل و خارج کشور قرار گرفته و به لحاظ اتکا به توان و استعدادهای داخل، توانسته نور امیدی در میان جوانان کشور ایجاد نماید.
وی در ادامه افزود: با دستیابی به بسیاری از ماموریت ها و اهداف و تلاش ها، اکنون مراحل به بار نشستن فناوری ها و ایده های نوآورانه را دنبال می کنیم و در این مسیر تجاری سازی شماری از طرح ها و برنامه ها را دنبال می نمائیم.
به گفته رئیس دانشگاه تربیت مدرس، پارک علم و فناوری دانشگاه نیز با اجرای طرح های بسیار خلاقانه و اثربخش، مورد توجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته و برنامه های کلان ملی را تعقیب می نماید.
وی با اشاره به این که تا کنون 35 هزار نفر فارغ التحصیل در تحصیلات تکمیلی داشته ایم و اکنون 10 هزار نفر در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکتری در این دانشگاه به تحصیل مشغولند، گفت: در حال حاضر مباحث مرتبط با توسعه روابط بین الملل، حوزه های بین رشته ای، همکاری های شبکه ای با دانشگاه های داخل و خارج، خودکفایی و اتکاء به توان داخلی در حوزه مدیریتی و تامین بودجه و ارتقا کارآمدی و کیفیت در امور دانشگاه را به عنوان سرفصل های کاری دنبال می کنیم.
غلامحسین مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه با ابراز خرسندی از تعامل با بخش دانشگاهی به عنوان یکی از بخش های پیشران کشور گفت: کیش، جزیره و منطقه کوچکی از ایران عزیزمان است که طرح ها و اتفاقات بزرگی را در دستور کار قرار داده و نتایج آن یکی یکی به ثمر خواهد نشست.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش افزود: در حال حاضر با تمامی دانشگاه های مطرح و به نام کشور به همکاری روشمند رسیده ایم و بنا داریم با تعریف زمینه های همکاری مشترک و بهره گیری از ظرفیت های مشترک و مورد علاقه طرفین، این جزیره زیبا را به قطب و هاب علمی منطقه خلیج فارس و خاورمیانه تبدیل کنیم.
وی با اشاره به فعال شدن دانشگاه های کشور در کیش گفت: با یاری از این مراکز تولید دانش و نیز سایر مراکز علمی و تحقیقاتی و پژوهشی و همچنین سایر پهنه ها و نواحی نوآوری و فناوری کشور که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راهبری می شود، اتفاق عظیمی در آینده برای کیش رقم خواهد خورد.
غلامحسین مظفری با اشاره به لزوم آینده نگری و آینده پژوهی در فعالیت های کلان گفت: درخواست ما از همه این مجموعه ها این است که صرفا به دنبال موضوع آموزش نباشند و کارکردهای تازه ای را با اتخاذ رویکردهای نو برای فعالیت در کیش مد نظر قرار دهند. به عنوان مثال، کشور ما به دلیل برخورداری از سواحل طولانی، امکان استفاده بسیار زیادی از ظرفیت دریا و منابع لایتناهی آن دارد و با اتکا به آن می تواند خود را از اقتصاد وابسته به نفت رها کند و ما در این زمینه هرچقدر کار کنیم، باز کم است.
به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، با مساعدت دانشگاه ها، کیش به کانون تعامل دانشگاه های کشور تبدیل شده است و ما در ادامه قصد داریم با ایجاد یک دانشگاه بین المللی، بعد تازه ای به فعالیت ها بدهیم. این دانشگاه، دانشگاهی خصوصی خواهد بود که سازمان منطقه آزاد کیش و سایر دانشگاه های مطرح از موسسان و سهامداران آن خواهند بود و بخش خصوصی نیز بخش غالب را خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه گفت: دانشگاه بین المللی جدید، علاوه بر دانشگاه های داخل، با همکاری دانشگاه منتخب خارجی که بر اساس ضوابط و بررسی های کارشناسی انتخاب خواهد شد، شکل می گیرد و بر آن است تا توجه بین المللی را برای تاثیرگذاری کشور به همراه داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، راه اندازی برج نوآوری کیش و استقرار شماری از شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها و سایر شتاب دهنده ها را از توفیقات بدست آمده دانست و گفت: برخی از شرکت های دانش بنیان در حوزه تجهیزات پزشکی و خدمات نفت و گاز صادرات خوبی دارند و این روند باید تقویت شود. چرا که کشور بطور جدی نیازمند رشد فعالیت های نوآورانه است و کیش بهترین و مستعدترین پایلوت برای طی مسیر در این زمینه است.
غلامحسین مظفری، با اشاره به این که تغییر رویکرد در منطقه آزاد کیش از واردات کالا به صادرات کالا و خدمات دانش بنیان، از اتفاقات مهمی است که با جدیت هرچه بیشتر دنبال می شود، گفت: کیش دروازه ایران به سمت جهان و دروازه جهان به سمت ایران است و ما همه زیرساخت ها را برای تبدیل کیش به جزیره خلاق، نوآور و دانش محور مهیا کرده ایم.
عادل آذر عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز در این جلسه گفت: خوشحالیم که با مساعدت و اشتیاق دو طرفه، جلسه امضای تفاهم نامه با طرح مضامین تازه برگزار شده است.
وی افزود: منطقه آزاد کیش در2 سالی که از مدیریت دکتر مظفری می گذرد، شاهد اتفاقات بسیار خوبی بویژه در بسط همکاری های علمی و پژوهشی با مراکز تولید علم بوده و تقریبا با تمام دانشگاههای به نام کشور، توافق و تفاهم همکاری دارد و این مساله قطعا در آینده برکات خود را نمایان می سازد.
به گفته این استاد دانشگاه، دانشگاه تربیت مدرس با کادر علمی و ظرفیت های بسیار زیادی که دارد، پس از امضای این تفاهم نامه، بسترهای همکاری مشترک را تعریف و عملیاتی می نماید.
ناصر آخوندی، عضو هیات مدیره و معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه گفت: برای نیل به اهداف ترسیم شده در سند چشم انداز کیش و برنامه 3 ساله در دوران مدیریت دکتر مظفری، برنامه ریزی دقیقی برای تامین مالی طرح های کلان و زیرساختی و ایجاد رونق در اقتصاد کیش به کار گرفته شده است.
وی افزود: در حال حاضر 30 هزارمیلیارد تومان طرح عمرانی در بخش دولتی و خصوصی در کیش در دست انجام است که معادل یک سوم بودجه عمرانی کشور است و از بابت تامین مالی به موقع طرح ها، پیش بینی های لازم صورت گرفته است.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به پیش  قدمی منطقه آزاد کیش در اتصال به بازار سرمایه و انتشار اوراق صکوک برای تامین بخشی از نیاز مالی تکمیل ترمینال عظیم مسافربری کیش گفت: تبدیل شدن کیش به هاب مالی منطقه هدف دور از دسترسی نیست و این مهم در آینده محقق می شود.
ناصر آخوندی در ادامه از طرح راه اندازی بورس بین الملل با محوریت کیش و ایجاد زمینه های جدید برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری سلامت و پزشکی که مورد تاکید مدیرعامل سازمان است، خبر داد.
پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان نیز گفت: رونق کسب و کارهای نوپا که ذیل هوشمند سازی کیش صورت می گیرد، از دغدغه ها و علاقمندی های جدید سازمان منطقه آزاد کیش است. برای این منظور و حسب دیدگاه دکتر مظفری، زمینی به مساحت 64 هکتار برای واگذاری به شرکت های دانش بنیانی که به مرحله تولید محصول برسند و نیز واحدهای دانشگاهی برای ورود شرکت های مورد نظر اطز طریق پارکای علم و فناوری اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه جزیره کیش، دومین جزیره بزرگ خلیج فارس است،افزود: بخش خصوصی پرتوان و قدرتمند کیش، می تواند از سفارش دهندگان طرح های پژوهشی و فناورانه باشند و برای این منظور باید فعالیت شرکت ها تبیین و معرفی شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: پارک علم و فناوری دانشگاه کیش تحصیلات تکمیلی منطقه آزاد کیش نوآوری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش دانشگاه تربیت مدرس حال حاضر دانشگاه ها تفاهم نامه خلیج فارس هاب علمی شرکت ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۳۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس

در روز‌های گذشته دوباره بحث میدان آرش داغ شد. ماجرا از این قرار بود که کویت و عربستان مناقصه توسعه این میدان را برگزار و هدف‌گذاری کرده‌اند روزانه ۸۰۰میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت و فرآورش شود.

آن‌طور که در خبرها آمده این قرارداد‌ها تحت هدایت و نظارت شرکتی مشترک به نام «الخلیج» است که عربستان و کویت تاسیس کرده‌اند تا به صورت مشترک و واحد، به برداشت از میدان گازی آرش مشغول شوند. در کنار این موضوع، کنار گذاشتن ایران نیز مطرح شد که پیگیری جام‌جم نشان می‌دهد چنین موضوعی صحت ندارد. درباره ناگفته‌های میدان گازی آرش گزارشی تهیه کرده‌ایم که مشروح آن در ادامه آمده است. 

کویت و عربستان معتقدند ایران در میدان گازی آرش سهمی ندارد و این دو کشور عربی باید نسبت به توسعه آن اقدام کنند. نکته قابل توجه اینجاست که ایران تنها کشوری است که در میدان گازی آرش چاه حفر کرده و آن‌طور که مسئولان وزارت نفت پیشتر اعلام کرده‌اند، آماده نصب دکل حفاری در این میدان گازی هستند.

ایران همچنین اعلام کرده از حق قانونی خود در این زمینه کوتاه نمی‌آید و ثبت شرکت برای برداشت از این میدان، حق خاصی را به کشور‌های دیگر نمی‌دهد. سال گذشته هم وزرای نفت دو کشور کویت و عربستان از اقدامات ایران در میدان گازی آرش اعلام نارضایتی کرده بودند. آنها همچنین گفتند آرش، یا به قول کشور‌های حاشیه خلیج فارس میدان «الدره» ثروت طبیعی عربستان و کویت است و هیچ‌کدام از طرف‌ها تا ترسیم مرز‌های دریایی حق برداشت ندارند. نکته دیگر اینجاست که عربستان و کویت در حال اغراق در میزان ذخایر میدان گازی آرش هستند تا بهره‌برداری از آن را توجیه‌پذیر‌کنند. 

آرش، کشف ایران است 

چندی پیش محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره اختلاف ایران و کویت در میدان گازی آرش، اظهار کرد: ما همچنان مثل گذشته حرف‌مان این است که باید این موضوع را با مسالمت حل کنیم. آرش یک میدان گازی و نفتی است که بخشی از آن متعلق به ما است. ما مرز دریایی با کویت نداریم، اما آن میدان را ما کشف کرده و چندین سال پیش در آنجا چاه زده‌ایم ولی به خاطر این‌که بین ما و کویت و همسایگان چالشی ایجاد نشود، تا الان از آن استفاده نکرده‌ایم. وی با بیان این‌که معتقد به برداشت یکپارچه از میدان آرش هستیم تا برداشت صیانتی از آن صورت گیرد، تاکید کرد: تاالان کویت نظرسازنده‌ای نداشته است و با عربستان توافقی کرده‌اند، چون بخشی از این میدان در آب‌های عربستان است ودنبال برداشت مشترک هستند. ما همچنان معتقدیم میدان آرش مشترک بوده و دنبال یکپارچه‌سازی هستیم ولی اگر قرار باشد که کویت از میدان برداشت داشته باشد، ماهم برداشت خودراآغاز می‌کنیم. 

پرونده روی میز وزارت خارجه ایران

وزیر نفت با تاکید بر این‌که ایران درباره میدان گازی آرش تأمین حقوق و منافع خود را پیگیری می‌کند، گفت: چنانچه تمایلی به تفاهم و همکاری وجود نداشته باشد، ایران حقوق، منافع، بهره‌برداری و اکتشاف از منابع یادشده را در برنامه خود قرار می‌دهد و هیچ‌گونه تضییع حقوق خود را برنمی‌تابد. 

جواد اوجی با بیان این‌که ایران همواره از حل و فصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان پشتیبانی می‌کند، افزود: میدان گازی آرش در مرز مشترک آبی ایران و کویت واقع شده و این میدان میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک است. 

ماجرا از این قرار است که مقامات این دو کشور عربی معتقدند که ایران سهمی ندارد که البته وزارت خارجه ایران نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است. 

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقام‌های این کشور توصیه می‌کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند. 

ناصر کنعانی در پاسخ به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا، تکرار این ادعا‌های یک‌جانبه و بی‌اساس از سوی طرف کویتی را مایه تأسف دانست. وی ضمن تأکید بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان مشترک براساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات فیمابین گفت: همانند قبل، از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاری‌های دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت می‌کنیم. کنعانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با اعتقاد به اصل حسن نیت، تعاملات منطقه‌ای را رصد می‌کند و از دولت‌های ثالث می‌خواهد در مسیر تحقق عینی اصل حسن نیت و ارتقای روابط و همکاری‌ها گام بردارند. 

تاریخچه حفر چاه توسط ایران

سید مهدی حسینی، معاون اسبق امور بین‌الملل وزارت نفت چندی پیش گفته بود، با توجه به مشخص نشدن خط مرزی در این منطقه و اثبات وجود مخازن هیدروکربوری در آنجا، ایران در سال ۷۸ درخواست خود برای تعیین خط مرزی را به شورای عالی خلیج فارس برد و با توجه به مصوبه این شورا، ایران توانست در سال ۷۹، روی خط مرزی فرضی، حفاری انجام دهد و ثابت کرد که این میدان مشترک است. حسینی تاکید کرد: در آن زمان با آغاز فعالیت‌های ایران و حفر چاه در آن منطقه، حساسیت در کویت ایجاد شد، اما جواب خوبی داد و کویت آماده مذاکره برای تعیین خط مرزی شد. بعد از آن وزارت نفت کویت اعلام کرد که برای تعیین خط مرزی می‌آییم و آمدند.

منبع: جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • حوزه و دانشگاه دو نهاد فاخر علمی و فرهنگی در عرصه بین‌الملل
  • جزئیات فعالیت ۴ کارگروه تخصصی اجلاس سراسری معماری و شهرسازی
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است